گامهای انتخاب رشته با دکتر جلیلی
انتخاب رشته یکی از مهمترین قدمها بعد از کنکور سراسری است ک ه باید با آگاهی کامل نسبت شرایط انتخاب رشته و شناخت کافی داوطلب از خودش انجام بشود. انتخاب رشتهی بد میتواند نتیجهی کنکور شما را خراب کند. آگاهی نسبت به ظرفیتها و سهمیهها، آگاهی از انواع بومیگزینی و آگاهی از بازار کار رشتهها و شرایط متفاوت آن ها برای یک انتخاب رشتهی خوب ضروری هستند.
در دپارتمان انتخاب رشته دکتر جلیلی مراحل مهمی برای انتخاب رشته یک داوطلب وجود دارد.
1- آموزش اصول و قوانین انتخاب رشته به داوطلب
انتخاب رشته تعیین سرنوشت یک داوطلب است پس داوطلب حق دارد که بداند که انتخابها بر مبنای چه اصول و قوانینی هستند. حق دارد بداند نجوه گزینش هر دانشگاه و رشته به چه صورت است. ما قوانین و اضولی که برگرفته از دفترچه انتخاب رشته و
2-آنالیز کارنامه داوطلب و بررسی شانسهای قبولی
کارنامه اطلاعات زیادی را به ما نشان میدهد که کمترین آن رتبه شماست. با یک آنالیز کامل امکان قبولی شما در رشتههای مختلف بر اساس نمره تراز شما در هر زیرگروه سنجیده می شود. برای مثال ممکن است شما رتبه لازم برای قبولی را داشته باشید ولی نمره تراز لازم را نداشته باشید در نتیجه در آن رشته قبول نمیشوید. (البته این مثال فرضی است و تقریبا غیر ممکن )
در مرحله بعدی بر اساس رتبه شما و قبولیهای سالهای قبل شانس های قبولی شما مشخص می شوند. ما برای این کار از کامل ترین بانک اطلاعاتی موجود استفاده می کنیم و از این بابت تضمین میدهیم.
3-جلسه مشاوره فردی برای بررسی علاقهمندی ها و تطابق آن با شانسهای قبولی
لیست احتمالات قبولی به صورت تفکیک شده بر حسب احتمالات قطعی، کم و زیاد برای داوطلب فرستاده میشود و داوطلب بر حسب علاقه اولیه از بین آنها انتخاب میکند. این کار به این علت است که با پیشفرضهای ذهنی داوطلب آشنا بشویم و میزان شناخت او از رشتههای مختلف را بسنجیم. داوطلب نیر با شانسهای قبولی خود آشنا می شود.
4-معرفی رشتههای دانشگاهی به داوطلب
در موارد بسیار زیادی داوطلب تحت تاثیر احساسات و جو جامعه چند رشته را بدون شناخت زیاد هدف قرار میدهد و از بسیاری از رشتههای خوب غافل میماند. در یک انتخاب رشته حرفهای باید رشتهها به درستی به داوطلب معرفی بشوند. برای مثال در گروه ریاضی، رشتههای مکانیک، برق، عمران و کامپیوتر در حال حاضر مورد توجه داوطلبان می باشد در حالی که رشتههای بسیار خوب دیگری مانند مهندسی صنایع و مهندسی متالورژی نیز وجود دارند که آینده و بازار کار بسیار خوبی دارند.
5- آزمون شخصیت شناسی شغلی
در این گام از داوطلب آزمون های سنجش شخصیت شغلی گرفته میشود تا با ویژگیهای روحی و شخصیتی او آشنا شویم و بر اساس آن یک سری رشتهها را به او معرفی کنیم. برای مثال در گروه ریاضی اگر فردی روحیه مدیریتی داشته باشد مهندسی صنایع و اگز ذاتا یک بیزنسمن باشد مهندسی عمران پیشنهاد داده میشود.
6- مشاوره با پدر و مادر
پدر و مادر حق دارند که به صورت کامل بر شرایط فرزند خود آگاه باشند. مسایلی مانند آینده شغلی، زندگی در شهری دیگر، توانایی تامین هزینهها و متقاعد کردن و اصلاح باورهای سنتی نسبت به بعضی رشتهها و دانشگاهها از جمله مسایلی هستند که مورد بحث قرار میگیرند.
7- انتخاب رشته کامپیوتری
در این مرحله یک بار انتخاب رشتهی دستی توسط مشاور انجام میشود و همچنین یک بار انتخاب رشته نرمافزاری انجام میشود؛ سپس این دو لیست با هم دیگر مطابقت داده میشوند و لیست اولیه انتخاب رشته تهیه میشود.
8-چک و کنترل اولیه با داوطلب
پس از تهیه لیست اولیه، این لیست برای داوطلب ارسال میشود و طبق نظرات داوطلب با صلاحدید مشاور چک و کنترل میشود و تاییدیه از داوطلب و خانواده او گرفته می شود تا مواردی که طبق نظر آنها نیست اصلاح شود.
9-تکمیل لیست نهایی با توجه اولویتها
یک بار دیگر و برای آخر لیست نوشته شده توسط مشاور چک میشود و اولویتبندیها بررسی میشود تا هیچ موردی خارج از اصول و بی قاعده نباشد و به ضرر داوطلب تمام نشود.